Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

Το ΟΧΙ του λαού στους ιταλούς φασίστες

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», Νοέμβρης 1984, σελ. 2

Το ΟΧΙ του λαού στους ιταλούς φασίστες

Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο ΟΧΙ στους ιταλούς φασίστες του Μουσολίνι.

Η φετεινή επέτειος του ΟΧΙ συμπίπτει με τα 40χρονα από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζιφασίστες καταχτητές.

Τα φετινά μηνύματα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων, μ’ αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, ήταν όλα στο πνεύμα της περιβόητης “εθνικής ομοψυχίας”. Ήταν τέτοια που κάλυπταν και δικαιολογούσαν τον προδοτικό ρόλο του συνόλου της άρχουσας αστικής τάξης στην περίοδο της ιταλικής φασιστικής επιδρομής και στην περίοδο της κατάληψης της χώρας από τους χιτλερικούς καταχτητές.

Το μόνο κόμμα που στάθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στους φασίστες επιδρομείς, μα και όταν καταλήφθηκε η χώρα από τους ναζί, οργάνωσε και καθοδήγησε την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στους φασίστες καταχτητές και απελευθέρωσε τη χώρα, ήταν το ΚΚΕ. Η μόνη πραγματικά ιστορικά υπάρχουσα εθνική αντίσταση είναι η ΕΑΜική αντίσταση κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ.

Έτσι η αναδημοσίευση του πρώτου ιστορικού γράμματος του Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη έχει μεγάλη ιστορική και επίκαιρη σημασία γιατί μας δείχνει τη σωστή πολιτική γραμμή του κόμματος απέναντι στους φασίστες επιδρομείς, που σήμερα συκοφαντείται και διαστρεβλώνεται από την αντίδραση και τους ρεβιζιονιστές.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλαίβουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλαίβει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δόσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.

Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.

Αθήνα 31 του Οχτώβρη 1940

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: