Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2009

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΏΝ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ύπαρξη των στρατιωτικών βάσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και η αποθήκευση, από χρόνια τώρα, στο έδαφος της χώρος μας των πυρηνικών όπλων του επιθε­τικού στρατιωτικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ, που ελέγ­χεται οπό τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές, σημαίνει ωμή και απροσχημάτιστη καταπάτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και περικλείει θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.
Το διώξιμο των βάσεων και η απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης που διεξάγει ο ελληνικός λαός, με επικεφαλής το προλεταριάτο, για την αποτίνα­ξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού, την απόχτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την οριστική απαλλαγή της χώρος μας από κάθε ιμπεριαλιστική και σοσιαλιμπεριαλιστική εξάρ­τηση.
Η διατήρηση των βάσεων και των πυρηνικών όπλων στο έδαφος μας δεν εξυπηρετεί απολύτως σε τίποτε την άμυνα της χώρας, αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά τα επι­θετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των αμερικανών ιμπεριαλιστών στον άγριο ανταγωνισμό τους με τους σοβιετικούς σοσιαλιμπεριαλιστές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.
Η εγκατάσταση των στρατιωτικών βάσεων και των πυ­ρηνικών όπλων έγινε δυνατή με την ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση των αμερικανών ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα και λόγω της αμερικανόδουλης πολιτικής της άρχουσας αντιδραστικής αστικής τάξης που πρόδωσε τα εθνικά συμφέροντα, υπόταξε ολοκληρωτικά τη χώρα μας στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την μετέτρεψε σε αποικία, των ΕΠΑ. Από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και σήμερα, το νόμο στη χώρα μας τον κάνει η μπότα των αμερικανών στρατιωτών, οι πράχτορες της αμερικάνικης ΚΥΠ και ο εκάστοτε πρεσβευτής των αμερικανών ιμπεριαλιστών. Σήμερα η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ολόπλευρα υ­ποταγμένη, οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, στις ΕΠΑ.
Η ελληνική αστική τάξη, που δεν υπήρξε ποτέ μια τάξη πραγματικά επαναστατική υποτάχθηκε αμέσως από την αρχή στους ξένους ιμπεριαλιστές και σύνδεσε άμεσα την ύπαρξη της με τη διατήρηση της ιμπεριαλιστικής κυριαρ­χίας στον τόπο μας. Το ίδιο υποταγμένη είναι και σήμερα και θα είναι και στο μέλλον, μέχρι την ανατροπή της. ανεξάρτητα από το σε ποια πολιτικά κόμματα, αστικά και ρεβιζιονιστικά, θα αναθέτει, κατά καιρούς, τη διαχείριση των συμφερόντων της, ανεξάρτητα από το πως θα λέγονται αυτά το κόμματα, "Ν.Δ", ΠΑΣΟΚ, ΕΔΑ, "Κ" Κ Ε. "Κ" ΚΕ εσ, ΚΟΔΗΣΟ, ΕΔΗΚ, ΕΝ Ε Π. κλπ.
Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που σήμερα κυβερνά την χώρα, δεν είναι και δεν μπορούσε, από την ίδια την ταξική του φύση σαν εκφραστής των συμφερόντων της μεγάλης α­στικής τάξης να είναι ένα κόμμα με αντιιμπεριαλιστικούς στόχους.
Η εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που είναι συνέχεια εκείνης της "ΝΔ", στρέφεται ενάντια στα εθνικά συμφέ­ροντα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αμερικανών ιμπεριαλιστών, των ιμπεριαλιστών της ΕΟΚ και ταυ επιθετι­κού στρατιωτικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ. Αναφέρουμε εδώ την υποστήριξη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ (ένταξη της Ισπανίας σ’ αυτό), την παροχή ακόμα μεγαλύτερων διευκολύνσεων στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές με την χρησιμοποίηση του αερο­δρομίου στο Άκτιο της Πρέβεζας από τα κατασκοπευτικά αε­ροπλάνα "ΑΒΑΚΣ" του ΝΑΤΟ καθώς και τις συνομιλίες του Α. Παπανδρέου με τον πρώην υπουργό των εξωτερι­κών των ΕΠΑ Χαίηγκ. Ο Παπανδρέου είχε τότε δηλώ­σει: "εκείνο το οποίο, μπορεί πράγματι να τονίσω είναι ό­τι οι ΕΠΑ, όπως εκφράζονται μέσω του υπουργού των εξωτερικών Χαίηγκ, δεν θέτουν σε αμφισβήτηση το δι­καίωμα του ελληνικού λαού να χαράσσει ο ίδιος την πορεία του στην εξωτερική πολιτική" και ακόμα πως "οι δυνα­τότητες για την ανάπτυξη θετικών σχέσεων με τις ΕΠΑ είναι πραγματικές. Είναι όχι μόνο υπαρκτές αλλά και πραγματικές" κλπ (!!!). Επίσης η κυβέρνηση του ΠΑ­ΣΟΚ. ενώ δημαγωγεί για "απύραυλα Βαλκάνια", δεν προχωρεί στην κατάργηση του φασιστικού βασιλικού Διατάγματος του 1940 που θεωρεί την γειτονική μας Αλβανία σαν "εμπόλεμη και εχθρική χώρα". Η στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί αποκλειστικά τα σχέδια των δυο ιμπεριαλιστικών υπερδυνάμεων ΕΠΑ και ΕΣΣΔ στα Βαλκάνια. Είναι πασίγνωστο ότι η ΛΣΔ Αλβανίας είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που είναι πραγματικά ανεξάρτη­τη, δεν έχει στο έδαφος της ξένες στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά όπλα και διεξάγει ένα συνεπή αγώνα ενάντι­α στη φιλοπόλεμη και επεκτατική πολιτική των δυο ιμπεριαλιστικών υπερδυνάμεων, ενώ οι άλλες όπως η Γιουγκοσλαβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι αποικίες του σοβιετικού σοσιαλιμπεριαλισμού, όπως και η Ελλάδα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και είναι γεμάτες με στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά όπλα.
Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει μυστικές, συνομιλίες για το θέμα των βάσεων με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και παζαρεύει τα εθνικά συμφέροντα πίσω από τις πλάτες του λαού. Ενώ πρόσφατα ενημέρωσε τους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών κομμάτων, της "ΝΔ", Αβέρωφ, τον Κανελλόπουλο, τον Ράλλη, του "Κ"ΚΕ Φλωράκη, του "Κ"ΚΕ εσ. Μπανιά, της ΕΔΑ Ηλιού, τον Μαύρο, του ΚΟΔΗΣΟ Πεσμαζόγλαυ και της ΕΔΗΚ Ζίγδη, κρύβει από τον ελληνικό λαό το περιεχόμε­νο των συνομιλιών.
Όλοι οι αρχηγοί των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομ­μάτων συμφώνησαν να τηρηθούν μυστικές οι συνομιλίες και να μην ανακοινωθεί τίποτε στον ελληνικό λαό που εί­ναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος και του οποίου η τύχη παίζεται στα πολυτελή σαλόνια της ξενόδουλης μπουρζουαζίας της χώρος μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι αρχηγοί των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων έ­χουν συνασπιστεί και μηχανορραφούν πίσω από τις πλά­τες του λαού για να ξεπουλήσουν το εθνικά συμφέρον­τα. Όλοι τους ακολουθούν το δρόμο της μυστικής αστι­κής διπλωματίας. Όλοι τους φοβούνται τον ελληνικό λα­ό και κυρίως τις μαχητικές αντιιμπεριαλιστικές του κινητοποιήσεις για την ματαίωση των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των ντόπιων υπηρετών του και προσπαθούν να τον θέσουν μπροστά σε τετελεσμένα γε­γονότα. Όλοι τους, οπό τους αστούς ως τους προδότες ρεβιζιονιστές του "Κ"ΚΕ και του "Κ"ΚΕ εσ., συμφωνούν απόλυτα με τα παζαρέματα του ΠΑΣΟΚ πάνω στο θέμα των βάσεων.
Παράλληλα η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ο αστικός και ρεβιζιονιστικός τύπος, τα αστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα, η διορισμένη ΓΣΕΕ κατ οι ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΑΣΚΕ, ΕΣΑΚ - Σ, ΑΕΜ) και οι λεγόμενες "Επιτροπές Ειρήνης" (ΕΕΔΥΕ, ΚΕΑΔΕΑ, Α-ΚΕ) άρχισαν μια καλά οργανωμένη εκστρατεία περί "εθ­νικής ομοψυχίας" που αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την υποστήριξη του λαού, στα παζαρέματα των εθνικών συμφερόντων με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που τα εμφανίζει σον "υπερήφανη εθνι­κή πολιτική". Σύσσωμος ο αστικός και ρεβιζιονιστικός τύπος παρουσιάζει αυτές τις μέρες την πολιτική του ξε­πουλήματος των εθνικών συμφερόντων σαν πολιτική που "εξυπηρετεί" δήθεν τα εθνικό συμφέροντα. Είναι ό­μως γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παζαρεύει τα εθνικά συμφέροντα στα πλαίσια του επιθετικού στρατιω­τικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να πετύ­χει πιο πολλά "ανταλλάγματα" από τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σε αναλογία με την Τουρκία και μ’ αυτό συμφωνούν όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας συμπεριλαμβανομέ­νων και των ρεβιζιονιστών του "Κ" Κ Ε και του "Κ"ΚΕ εσ. Το ζήτημα όμως των στρατιωτικών βάσεων δεν είναι ζή­τημα "ανταλλαγμάτων" και παζαρεμάτων ούτε ζήτημα Ελλάδας - Τουρκίας αλλά είναι ζήτημα που συνδέεται ά­μεσα με την εθνική ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας.
Αυτά τα παζαρέματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τα εθνικά συμφέροντα αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αμερικανών ιμπε­ριαλιστών και του ΝΑΤΟ και δεν διαφέρουν από τα γνω­στά παζαρέματα της "ΝΔ". Το κόμμα της "ΝΔ" ακολου­θώντας την γνωστή εθνοπροδοτική και ξενόδουλη πολιτική του, με δηλώσεις του Αβέρωφ τάχτηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής των βάσεων στο έδαφος της χώρας μας. Το ρεβιζιονιστικό "Κ"ΚΕ που δημαγωγικά μιλάει για την "εθνική ανεξαρτησία" της χώρας μας ακολουθεί και αυ­τό μια πολιτική προδοσίας των εθνικών συμφερόντων. Ο αντιαμερικανισμός του στοχεύει στο πέρασμα της χώρας κάτω από την κυριαρχία του σοβιετικού σοσιαλιμπεριαλισμού δηλαδή στην αλλαγή ιμπεριαλιστών - αφεντικών και δεν έχει σαν στόχο την απαλλαγή της από κάθε ιμπε­ριαλιστική και σοσιαλιμπεριαλιστική εξάρτηση. Είναι γνωστή η υπεράσπιση από το ρεβιζιονιστικό "Κ"ΚΕ της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της σημερινής καπιταλιστικής; Σοβιετικής Ένωσης, η οποία δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση των Λένιν-Στάλιν. Είναι γνωστή η υπεράσπιση της φασιστικής στρατιωτικής κατάληψης του Αφγανιστάν και των ανδρεικέ­λων της Καμπούλ, κατάληψη που δεν διαφέρει σε τίπο­τα από εκείνη των αμερικανών ιμπεριαλιστών του Βιετ­νάμ. Τα ρεβιζιονιστικά κόμματα είναι σήμερα όχι μόνο προδότες των συμφερόντων της εργατικής τάξης αλλά και προδότες των εθνικών συμφερόντων. Τα κροκοδείλια δάκρυα των προδοτών ρεβιζιονιστών ηγετών του "Κ" Κ Ε για την "εθνική ανεξαρτησία" της χώρας μας δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κροκοδείλια δάκρυα του Αβέρωφ για την "εθνική ανεξαρτησία" του Αφγανιστάν. Ο αντισοβιετισμός της "ΝΔ" και ο αντιαμερικανισμός του ρεβιζιονιστικού "Κ"ΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας αλλά βρίσκονται αντίστοιχα στην υπηρεσία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του σοβιετικού σοσιαλιμπεριαλισμού.
Η επιχείρηση "βάσεις" των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων, που ενώ δεν διεξάγουν καμιά πάλη για το διώξιμο τους, διαφημίζουν σ’ όλους τους τόνους την «πάλη» τους, επιδιώκει, εκτός από το να αδρανοποιήσει και να φέρει το λαό μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τα φλέγοντα ε­σωτερικά του προβλήματα που λόγω της κρίσης οξύνον­ται διαρκώς, επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή του α­πό την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, τις απολύσεις, την ακρίβεια, την αύξηση των φόρων, την πτώση του βιοτι­κού επιπέδου, την φτώχεια και την εξαθλίωση, την κατα­πίεση και την εκμετάλλευση.
Η λεγόμενη "εθνική ομοψυχία" που προπαγανδίζεται από την "ΝΔ", το ΠΑΣΟΚ και τους ρεβιζιονιστές ηγέτες του "Κ"ΚΕ και του "Κ"ΚΕ εσ. στο όνομα μιας ανύπαρχτης "πάλης" για το διώξιμο των στρατιωτικών βάσεων, ενώ στην ουσία πρόκειται για παζαρέματα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αποσκοπεί στο να αποδυναμώσει και να σβήσει εντελώς την πάλη της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών ενάντια στα ξένα και ντόπια μονοπώ­λια, επιδιώκει την υποταγή των συμφερόντων της εργατι­κής τάξης στα συμφέροντα της αστικής τάξης και την κάλυψη της αντεργατικής, αντιλαϊκής και φιλομονοπωλιακής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποστη­ρίζεται και από το ρεβιζιονιστικό "Κ"ΚΕ. Η προπαγάνδα για "εθνική ομοψυχία" σκοπεύει να παραπλανήσει την εργατική τάξη για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τα βάρη της κρίσης, ώστε τα μονοπώλια να αυξήσουν ανενόχλητα τα κέρδη τους.
Μια κυβέρνηση που πραγματικά θα ήθελε και θα επεδί­ωκε το διώξιμο των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων από τη χώρα μας πρώτο δε θα κρατούσε μυστικές τις συνομιλίες οπό τον ίδιο το λαό, δεύτερο θα τον κινητοποιούσε και τρίτο δεν θα καταδίκαζε τις πλατιές λαϊκές μάζες στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Γι’ αυτό η εργατική τάξη και ο λαός μας δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα απατηλά συνθήματα και τα ψευτοδιλήμματα των αστών και των ρεβιζιονιστών. Πρέπει να εντείνουν την πάλη τους τόσο ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για το διώξιμο των βάσεων και την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων από το έδαφος της χώρας μας, την έξοδο από το Ν ΑΤΟ και την ΕΟΚ όσο και ενάντιο στα ξένα και ντόπια μονοπώλια που ρίχνουν όλα τα βάρη της κρίσης σης πλάτες τους και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί στη χώρα μας ένα γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό και αντισοσιαλιμπεριαλιστικό κίνημα που η αιχμή της πάλης του να στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στις δυο ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις ΕΠΑ, ΕΣΣΔ, τους μεγαλύτερους εχθρούς των λαών του κό­σμου και ενάντια στους άλλους ιμπεριαλιστές.
Η οριστική απαλλαγή της χώρας μας από κάθε ιμπεριαλιστική και σοσιαλιμπεριαλιστική εξάρτηση και η κατάχτηση της εθνικής ανεξαρτησίας μπορεί να επιτευχθεί μό­νο με την βίαιη ένοπλη ανατροπή του καπιταλισμού, την ολοκληρωτική συντριβή του αστικού κράτους και την εγκαθίδρυση Λαϊκοδημοκρατικής Εξουσίας.

- Έξω οι στρατιωτικές βάσεις των ΕΠΑ και τα πυρηνικά όπλα από την χώρα μας
- Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ
- Έξω οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές
- Έξω οι στόλοι των δυο ιμπεριαλιστικών υπερδυνάμεων ΕΠΑ και ΕΣΣΔ από την Μεσόγειο
- Πάλη ενάντια στα ξένα και ντόπια μονοπώλια και την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Πάλη για τη βίαιη ανατροπή του καπιταλισμού, την κατάχτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, την εγκαθίδρυση Λαϊκής Εξουσίας και του Σοσιαλισμού
- Κάτω οι ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις ΕΠΑ Και ΕΣΣΔ, οι μεγαλύτεροι εχθροί των λαών του κόσμου

Φλεβάρης 1983

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ -ΛΕΝΙΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΚΜΛΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: