Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

Μπροσούρες της ΟΚΜΛΕ

Η "σκέψη Μάο Τσε Τουνγκ" + Η πορεία της κινέζικης οικονομίας (μπροσούρα, 1987)

Άρθρα από την "Αλβανία Σήμερα" 3/1979 και 2/1980. Μπροσούρα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Επανάστασης", Αθήνα 1987.


Οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές νομιμοποιούν της μορφές μετάβασης στον κλασικό καπιταλισμό
Μπροσούρα με τίτλο "Οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές νομιμοποιούν της μορφές μετάβασης στον κλασικό καπιταλισμό" από τις εκδόσεις "Επανάστασης", Αθήνα 1987 με άρθρα της "Ζέρι ι Πόπουλιτ"


Ο σοσιαλιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξωτ/κής πολιτικής της Σοβ. Ένωσης (μπροσούρα,1987)
8σελιδη μπροσούρα με τίτλο "Ο σοσιαλιμπεριαλιστικός χαραχτήρας της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής Σοβιετικής Ένωσης" από τις εκδόσεις Επανάστασης, Αθήνα 1987.


Ε. Χότζα: Μόνο οι Μαρξιστές-Λενινιστές κρατάν ψηλά τη σημαία της Επανάστασης
12σέλιδη μπροσούρα από τις εκδόσεις Επανάσταση, εκδόσεις της ΟΚΜΛΕ με απόσπασμα από το βιβλίο του σ. Ενβέρ Χότζα: Ο ευρωκομμουνισμός είναι αντικομμουνισμός

Η περεστρόικα (άρθρα Αλβανών και Βραζιλιάνων κομμουνιστών) (Εκδόσεις επανάστασης 1988)

Μπροσούρα 22 σελίδων που κυκλοφόρησε η ΟΚΜΛΕ.
Ραμίζ Αλία: Ο Στάλιν και το έργο του
ramiz_alia-o_stalin_kai_to_ergo_tou....pdf
(application/pdf)
Ο λόγος του Ραμίζ Αλία στην επίσημη συγκέντρωση αφιερωμένη στα 100χρονα των γενεθλίων του Ι.Β. Στάλιν, που έγινε στα Τίρανα στις 10 Δεκέμβρη 1979, αποτελεί μια λα πρή και συνέπη υπεράσπιση του επαναστατικού έργου του Στάλιν, αποτελεί τη μόνη σωστή τοποθέτηση απέναντι στο μεγάλο Στάλιν.
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επανάστασης το 1986, εκδόσεις της Οργάνωσης των Κομμουνιστών Μαρξιστών-Λενινιστών Ελλάδας (ΟΚΜΛΕ).

Ραμίζ Αλία: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ένα πρόβλημα που ζητάει λύση (εκδόσεις Επανάστασης 1986)

Ανεξάρτητα από την πορεία που ακολούθησε ο Ραμίζ Αλία, το παρακάτω κείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον. Κυκλοφόρησε σε μορφή 16σέλιδης μπροσούρας από της εκδόσεις Επανάστασης το 1986.


Για το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης - Άρθρα Αλβανών μαρξιστών και του ρ. σ. Τιράνων

24σέλιδη μπροσούρα που εξέδωσε η ΟΚΜΛΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας) με τίτλο "Για το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης". Περιέχει άρθρα Αλβανών μαρξιστών και του ρ.σ. Τιράνων. Εκδόσεις Επανάστασης 1988

Θέσεις πάνω στο ζήτημα του κοινοβουλευτισμού & η στάση των ΚΚ (2ο συνέδριο ΚΔ) [Μπροσούρα]

Μπροσούρα που εξέδωσε η ΟΚΜΛΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας) με τίτλο "Θέσεις πάνω στο ζήτημα του κοινοβουλευτισμού & η στάση των ΚΚ (ΙΙ συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς 19.7-7.8.1920)". Εκδόσεις Επανάστασης 1986

Η Οχτωβριανη Επανάσταση (έκδοση Επανάστασης 1987)

Η Οχτωβριανή Επανάσταση άνοιξε την εποχή της ανατροπής του καπιταλισμού και της νίκης της προλεταριακής επανάστασης. Το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας υπεράσπισε με αποφασιστικότητα και αρχιακότητα τα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης από τις ρεβιζιονιστικές διαστρεβλώσεις. Εκδόσεις Επανάστασης 1987.

Η θεωρητική σκέψη του σ. Ε. Χότζα (Μπροσούρα - Εκδ. Επανάστασης 1986)

Η θεωρητική σκέψη του σ. Ε. Χότζα - Σημαντική συμβολή στο θεωρητικό εμπλουτισμό του Μαρξισμού-Λενινισμού. Άρθρα (περιλήψεις) για τη θεωρητική Σκέψη του σ. Ενβέρ Χότζα που μεταδόθηκαν από το Ρ.Σ. Τιράνων -Εκδόσεις Επανάστασης, Αθήνα 1986

Το κίνημα των καταλήψεων εργοστασίων στη Θεσσαλονίκη [1985]

Τα πιο σημαντικά άρθρα της εφημερίδας "Επανάσταση" για τις καταλήψεις και τον κοινό αγώνα - Δύο προκηρύξεις της ΟΚΜΛΕ.